• СТРАНИЦИ 6
  • СТРАНИЦИ 2
  • СТРАНИЦИ 4
  • СТРАНИЦИ 3
  • СТРАНИЦИ 1

Различните видове бетонови настилки са най-широко разпространени в промишлени помещения, цехове, складове и гаражи. В повечето случаи шлайфането на бетон на такива места се прилага с цел изравняване и премахване на различни неравности. Много често такива подове от бетон не са шлайфани при полагането , което прави повърхността им грапава и неравна – предпоставка за затруднения при разполагането на каквото и да е оборудване.

Друг проблем при необработените машинно бетони е непрекъснатото отделяне на прах и фини частици от повърхността им. Шлайфането на бетонови настилки, които при полагането не са били обработени машинно /с т.н. „хеликоптер”/ цели отстраняването на посочените по-горе недостатъци. Повърхността се шлайфа с тежки планетарни или еднодискови машини , които с помощта на диамантени инструменти отнемат част от нивото на настилката до постигане на равна повърхност. Обикновено при такъв тип бетони не се търси висока степен на полировка, но е желателно след изравняването да се направи и по-фина обработка.- заглаждането на повърхността намалява роненето и отделянето на прах.

Добре е след обработката настилката да се импрегнира – нанася се защитна емулсия, която заздравява повърхността – създава се филм, който предпазва повърхността и не пропуска проникване на замърсявания. 

Освен в промишлени помещения, различни видове бетонови настилки се полагат в
шлайфан и полиран бетон
административни и оществени сгради, зали, заведения и др. Обикновено този тип подове от бетон са шлайфани още при поставянето, тяхната обработка на един по-късен етап цели постигане на естетически външен вид.

Не всички знаят, че високо полирания бетон може да бъде изключително здрава, лесна за поддръжка и притежаваща красив декоративен ефект настилка. Технологията при полиране на бетон е същата както при полиране на каменни подове – настилката се обработва поетапно с намаляващи по абразивност диамантени инструменти до постигане на максимална гладкост. След полиране и импрегнация някои бетони /в зависимост от състава им/ придобиват гланц и блясък много близък до този на полираните мозайки.

 

Телефони:   0877 408 427        0886 769 797
Toggle Bar