• СТРАНИЦИ 6
  • СТРАНИЦИ 4
  • СТРАНИЦИ 5
  • СТРАНИЦИ 1
  • СТРАНИЦИ 3

Услуги

Услуги - обработка, почистване , шлайфане, полиране,импрегнация на подови настилки - мрамор, гранит, мозайка, бетон и др. Комплексно почистване - административни и търговски сгради, офиси и домове.  

- диамантено шлайфане на мрамор, мозайка, варовик, травертин, гнайс, гранит - машинна обработка, при която с помощта на абразивни диамантени инструменти се отнема от повърхността на настилката с цел премахване на поели във вътрешността замърсявания . Шлайфането е дълбочинно или фино в зависимост от състоянието на камъка – целта е възвръщане на естественият му цвят и премахване на драскотини и наранявания. При шлайфане на мозайка /употребява се също и циклене на мозайка/ се използва същата технология предвид, че основната и съставка най-често е камък – обикновено мрамор.

- полиране на мрамор, мозайка, варовик, травертин, гнайс, гранит: повърхността на вече шлайфаната повърхност се обработва последователно с диамантени дискове с намаляваща абразивност. Така нареченият „огледален ефект” при каменните настилки зависи основно от нивото на тяхната полировка. Степента на полиране е от значение не само за външния вид на камъка – по-високо полираната настилка е значително по-устойчива на замърсяване.

- шлайфане на бетон – принципите на  обработката на вече положени бетонни настилки са аналогични ,както при обработката на мрамори и мозайки. В повечето случаи до шлайфане на бетон се прибягва, с цел премахване на неравности и заглаждане на повърхността. Нещо не много известно е ,че при повечето бетони,  високата степен на полиране придава много добър естетичен  и декоративен вид , подобен на мозаечна настилка.

- запечатка /импрегнация/ на мрамор,мозайка,бетон - полагане върху обработената вече повърхност на защитни емулсии, запълващи порите на настилката и създаващи защитно покритие. Импрегнираните подове имат по-висока износоустойчивост и защита от проникване на замърсявания в дълбочина. Повечето импрегниращи еумлсии улесняват почистването и подсилват огледалния ефект и блясъка на настилката.

 - кристализация на мрамор : обработка на повърхността с киселинна емулсия – кристализатор, реагиращ с камъка по химичен път . Придава ефекет на дълбочина, подчертава цвета и шарката, подчертава блясъка.

 - полиране /излъскване/ на запечатка: Запечатаната вече повърхност се обработва с високооборотни еднодискови машини. Целта е заздравяване на  положената емулсия, както и подсилване на блясъка.

- машинно почистване на мрамор, мозайки, варовик, гранит и всички видове твърди подове от неестествен материал – теракота,гранитогрес,pvc настилки, ламинат и др. : машинна обработка с четки  или падове - дискове с различна абразивност. Нанася се и се втрива почистващ разтвор, който след реакция с настилката се събира с водоизсмукващи машини.

- пране на мокети, килими, велтер - използват се четкови еднодискови машини, настилката се разтърква с вода и препарат, след което получения разтвор се събира с помощта на водоизсмукващи машини.При необходимост се извършва повторно третиране без препарат /може да се използва омекотител или ароматизатор за текстилни подове/ – едновременно впръскване и събиране на вода /екстракция/, с цел отстраняване на остатъчен разтвор от първоначалната обработка.

- пране на тапицерии на мека мебел: дивани, кресла, столове, матраци, др. -     използва се метода на екстаркцията – машинно впръскване и събиране на почистващ разтвор. Предвид разнообразието от форми и дамаски при меката мебел в много случаи преди машинното изсмукване на разтвора повъхността се обработва ръчно.

- почистване на прозорци, витрини, дограми, щори
- почистване на мебелировка
- почистване на битова и офис техника
- почистване на санитарни помещения – фаянс стени и санитария
- почистване каменни облицовки – ръчно или с водоструен апарат
- комплексно -  цялостно почистване – подове, прозорци, мебелировка, битова и офис техника, санитарни помещения.
- поддържащо /ежедневно/ почистване - ежедневна поддръжка на хигиената в административни сгради и офиси.
- почистване след строителство и ремонт

Телефони:   0877 408 427        0886 769 797
Toggle Bar