• СТРАНИЦИ 6
  • СТРАНИЦИ 4
  • СТРАНИЦИ 5
  • СТРАНИЦИ 1
  • СТРАНИЦИ 3

Диамантено шлайфане, възстановяване на пукнатини и фуги, полиране и кристализация – това е технологията, която ще върне  вашият мрамор във вида в който си го спомняте когато е бил поставен.

Първата и най-агресивна стъпка от този цялостен ремонт на мраморния под е диамантено шлайфане. При шлайфане /фрезоване/ се отстранява слой от материала като по този начин се открива нова повърхност – без драскотини и петна от замърсяване. Обикновено при шлайфане на мрамор е достатъчно отнемане на по-малко от милиметър, но при силно компрометирани подове – отчупени ръбчета на плочи, язви и шупли по повърхността, дълбоки наранявания, оцветяване на повърхността от ръжда, масла и др. дълбочината при шлайфане може да достигне и до 2-3мм.

При обработка на мрамор чрез диамантено шлайфане се постига и друг ефект – изравняване на нивата между плочите. Много често още при поставянето се появяват ръбчета между отделните плочи. Нивелирането при монтажа може да бъде предизвикатество дори за много добър майстор  поради фабрична разлика в дебелината на плочите, слягане на сградата при по-ново строителство и т.н.

Освен чисто естетическия ефект – усещане за незавършеност и не хомогенност - разминаването в нивата между плочите е предпоставка и за по-бързо замърсяване и изронване на фугите, както и за наранявания по ъглите и ръбчетата на плочите.

Процесът на шлайфане е идентичен независимо дали се възстановява стар или се обработва нов мраморен под. Използват се специализирани плантарни или едно-дискови машини  снабдени абразивни диамантени глави.

Шлайфането на мрамор е специфичен, изискващ професионализъм и опит процес  - съотношението между тежестта на машината и оборотите, избора на подходящата абразивност, твърдост, форма и режещи ръбове на диамантените инструменти са изключително важни за постигане на качеството което да позволи преминаване към следващите стъпки на обработка – полиране и кристализация

 

Телефони:   0877 408 427        0886 769 797
Toggle Bar