• СТРАНИЦИ 1
  • СТРАНИЦИ 2
  • СТРАНИЦИ 6
  • СТРАНИЦИ 5
  • СТРАНИЦИ 4

Гранитът е най-твъдият и износоустойчив камък използван в строителството. Гранитът е магмена скала, чийто основни сътавки са кварц и фелдшпат, именно тези съставки определят твърдостта и здравината на материала и в много случай го правят предпочитан пред по-меките скали като мрамор, травертин или варовик.
Основното предимство на гранита е неговата твърдост и това го прави особено подходящ за подове изложени на интензивен трафик, вътрешни и външни настилки и облицовки, кухненски плотове, паметници и т.н. Изключително издържлив при различни атмосферни условия поради високата си устойчивост при студ и ниската си степен на водопоглъщане гранита е предпочитан за външни настилки, стълбища и външни облицовки. Твърдостта на гранита определя и неговата по-голяма издържливост на абразия /наранявания като драскотини напр./ и устойчивост срещу петна и замърсявяния в сравнение с по-меките материали.
Въпреки здравината си обаче, и гранита както и всички естесвени материали с времето ще започне да губи блясък, ще се появят петна, напуквания, шупли, поява на соли и т.н. И ако твърдостта на камъка е предимство по отношение на издържливостта му, то по отношение на неговата обработка, възстановяване и поддръжка може да бъде сериозно предизвикателство.  
Не са много компанийте, които биха се ангажирали с възстановяване, шлайфане или полиране на гранит. Въпреки че, технологията при шлайфане на гранит е подобна на технологията при шлайфане на мрамор, варовик или травертин , твърдостта и химичния състав на гранита предполагат различни специфики при обработката му. Процесът на шлайфане на гранит е по-агресивен, по-бавен и по-сложен в сравнение с обработката на по-меките материали. Ако е добре шлайфан обаче, Вашият гранитен под ще бъде идеално равен, без ръбчета между фугите, без драскотини и без следи от замърсявания. Качественото шлайфане /шлифоване/ е от решаващо значение за следващата стъпка на обработка, която ще върне огледалния гланц на настилката – полиране.
Ако не можете да прецените дали настилката от гранит има нужда от шлайфане или може само да се преполира, дали да бъде поставен импрегнант или полираща паста, дали е възможно да се възстановят липсващи фуги или отчупени ъгли на плочите, не се колебайте да се свържете с нас – възползвайте се от опита ни.   

Телефони:   0877 408 427        0886 769 797
Toggle Bar