• СТРАНИЦИ 3
  • СТРАНИЦИ 2
  • СТРАНИЦИ 6
  • СТРАНИЦИ 4
  • СТРАНИЦИ 1

Основната разлика между гранита и останалите материали от естествен камък използвани за  подови покрития и облицовки като мрамор, варовик или травертин е твърдостта. Именно твърдостта и високата плътност на този камък позволяват постигането на много висока степен на полиравка – огледален главнц. Перфектно полираната гранитна повърхност носи неповторимото усещане за елегантност и лукс.
Твърдостта на гранита е това, което прави полирането му доста по-сложна задача от полирането на мрамор или варовик.
В много случай под  „полиране на гранит“ се разбира нанасяне на полираща паста, пудра или полиращ гел върху добре почистена повърхност. Оставени да изсъхнат тези емулсий се излъскват с помощта на еднодискова машина снабдена със съответен диск до постигане на задоволително гланцово покритие.  Този тип обработка бихме нарекли по-скоро „пастиране на гранит“ и в случая не говорим за нея.  
Полирането на гранит е механичен процес – многостепенна машинна обработка с диамантени падове до пълно затваряне на микро порите в камъка и постигане на безупречно гладка и лъскава повърхност. Дали гранита ще бъде първо шлайфан и след това полиран или ще бъде само полиран зависи от състоянието в което се намира. И в двата случая обаче, механичната полировка е това, което ще даде очаквания визуален ефект, ще запази за години красотата и допълнително ще заздрави повърхността на камъка.

Телефони:   0877 408 427        0886 769 797
Toggle Bar