• СТРАНИЦИ 1
  • СТРАНИЦИ 5
  • СТРАНИЦИ 2
  • СТРАНИЦИ 6
  • СТРАНИЦИ 4

Използването на полиращи продукти е сравнително бърз и лесен начин за подсилване на гланца и отстраняване на дребни дефекти по повърхността на камъка. Важно е да се отбележи , че полиращите пасти ще подсилят огледалния ефект, но няма да скрият по-сериозни наранявания като драскотини или петна – за тяхното отстраняване се налага да бъде извършено механично /машинно/ полиране, или при по-сериозни дефекти – шлайфане и полиране на компрометираните участъци.  
Много от полиращите пасти предлагани на пазара са сравнително лесни за употреба от непрофесионалисти, тъй-като не се изискват специални умения или оборудване при използването им.  Ако сте решили сами да полирате гранита си е важно пастата да бъде събразена с цвета на камъка и внимателно да се спазват инструкцийте за нанасяне.
Както споменахме основната функция на полиращите пасти и гелове е подсилване гланца на материала, ако искаме обаче той да бъде и защитен срещу поемане на влага и поява на петна от различни течности е добре да бъде направена и импрегнация.
Предвид че импрегнирането  на гранит е аналогичен процес на импрегнирането на мрамор ,травертин или варовик /врачански камък/ ще обърнем внимание на някой от най-основните специфики при импригниране на гранит.
-  ниската степен на абсорбция /поемане на течности/ при гранита, особено при полирания гранит предполага еднократно нанасяне на тънък слой импрегнант, опитът да се „застраховаме“ поставяйки по-голямо количество може да бъде сериозен проблем – поява на трудно отстраними тъмни петна по камъка.
- всички гранити са порести и принципно могат да бъдат импрегнирани, но не винаги това е задължително. Някой видове гранит са изключително плътни и устойчиви – имат много малко пори и течността практически не може да проникне или за да се случи това ще е необходимо много време. Като цяло от този тип са тъмните гранити – черни, зелени и кафяви.
-  импрегнанта предпазва единствено от поемане на течности – физицеско увреждане на материала не може да се предотврати чрез поставяне на импрегнант.
- импрегнирането на гранит е периодичен процес, честотата му зависи от много фактори – вида на камъка, рисковете на които е изложен /кухненските плотове например ще имат нужда от по-често импрегниране, отколкото да кажем облицовки на стени/, вида на импрегнанта и т.н.
Дали гранита да бъде пастиран, дали да бъде поставен импрегнант...или да бъде пастиран и ипрегниран – не се колебайте да се свържете с нас , за да намерим решението, което ще запази красотата и блясъка на вашите гранитни повърхности.

Телефони:   0877 408 427        0886 769 797
Toggle Bar